Mój przepis na znakomitą tortillę - POLECAM

Mój przepis na znakomitą tortillę - POLECAM
autorem artykułu jest marek dykiel

[B]Składniki:[/B]

Mięso mielone - 200, 300 g.
1 Papryka czerwona
1 papryka żółta
6 szt. pieczarek (może być bez pieczarek ale ja lubię)
1 duża cebula
1-2 pomidory
koncentrat pomidorowy
1 puszka kukurydzy
kapusta pekińska
słodki sos chilli np. wifon
przyprawa do dań kuchni meksykańskiej
bazylia
oregano
sól
pieprz
Olej lub oliwa z oliwek
Placki na tortillę - robione, lub kupowane tzw. Wraps

Papryki, cebulę, pieczarki, trochę kukurydzy i pomidora pokroić razem i wrzucić na patelnię, oraz przyprawić solą i pieprzem.
Następnie położyć na patelnię posiekane mięso mielone (można posiekać także jak się podpiecze)
przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawami i smażymy sobie razem z ważywami do czasu aż mięso będzie gotowe.
Następnie wlewamy odrobinę sosu chilli i koncentratu pomidorowego imieszkamy wszystko na patelni do uzyskania odpowiedniej konsystencji

Placki rozgrzewamy na patelni bez tłuszczu. Zdejmujemy kiedy są już nagrzane.
Następnie kładziemy kapustę pekińską , parę pasków surowej papryki, odrobinkę cebuli i kukurydzy z puszki
i oczywiście nasz przygotowany farsz.
Całość możemy zwinąć w tortillę i podać na talerzu.

Życzę smacznego !!!

--


Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl