Przyprawy i Zioła

Przyprawy i Zioła

Jemioła (Viscum L.)

Jemioła (Viscum L.)
autorem artykułu jest Arek Czapla

Jemioła była już znana w starożytnej Grecji. Jemioła jest rośliną posiadającą liczne walory lecznicze.

Zalecana jest osobom cho... - czytaj dalej

Mięta pieprzowa i jej właściwości

Mięta pieprzowa i jej właściwości
autorem artykułu jest Arek Czapla

Mięta pieprzowa jest roślina uprawną , ktorą wyhodowano
w Anglii w XVII wieku. Mięta pieprzowa jest mieszanką dz... - czytaj dalej

Karczoch i jego właściwości

Karczoch i jego właściwości
autorem artykułu jest Arek Czapla

Walory smakowe karczocha są cenione od wieków w Europie.

W lecznictwie karczoch jest wykorzystywany od początku dwudziestego wieku... - czytaj dalej

Zioła kuchni śródziemnomorskiej

Zioła kuchni śródziemnomorskiej
autorem artykułu jest Arek Czapla

Liść laurowy - Liść laurowy dodaje smaku potrawom , które wymagają dłuższego gotowania , takim jak :

- wywaryczytaj dalej

Rewelacyjne listki!

Rewelacyjne listki!
autorem artykułu jest Grzegorz Ostrowski

Wschodzi szybko, potem jeszcze szybciej dorasta - zbierać ją można już po 6 tygodniach od siewu. Jest wydajna - jedna roślinka dostarcza liści... - czytaj dalej

Poprzednie Nastepne