Przyprawy i Zioła
Jemioła (Viscum L.)
Jemioła (Viscum L.)
autorem artykułu jest Arek Czapla
Jemioła była już znana w starożytnej Grecji. Jemioła jest rośliną posiadającą liczne walory lecznicze.
Zalecana jest osobom cho... - czytaj dalej
Mięta pieprzowa i jej właściwości
Mięta pieprzowa i jej właściwości
autorem artykułu jest Arek Czapla
Mięta pieprzowa jest roślina uprawną , ktorą wyhodowano
w Anglii w XVII wieku. Mięta pieprzowa jest mieszanką dz... - czytaj dalej
Karczoch i jego właściwości
Karczoch i jego właściwości
autorem artykułu jest Arek Czapla
Walory smakowe karczocha są cenione od wieków w Europie.
W lecznictwie karczoch jest wykorzystywany od początku dwudziestego wieku... - czytaj dalej
Zioła kuchni śródziemnomorskiej
Zioła kuchni śródziemnomorskiej
autorem artykułu jest Arek Czapla
Liść laurowy - Liść laurowy dodaje smaku potrawom , które wymagają dłuższego gotowania , takim jak :
- wywary
Rewelacyjne listki!
Rewelacyjne listki!
autorem artykułu jest Grzegorz Ostrowski
Wschodzi szybko, potem jeszcze szybciej dorasta - zbierać ją można już po 6 tygodniach od siewu. Jest wydajna - jedna roślinka dostarcza liści... - czytaj dalej